Avada Car Dealer News

Odabir pravog skladišta za vaše poslovanje svodiće se na tri stvari: budžet, lokaciju i dostupnost. Međutim, postoji još jedan aspekt koji mnoge kompanije zaboravljaju da razmotre. Taj aspekt su dodatne usluge. Iako možda mislite da vam je potrebno samo mesto za skladištenje inventara, postoji mnogo stvari koje mogu pomoći u povećanju efikasnosti. Partnerstvom sa skladištem koje nudi usluge sa dodatnom vrednošću, vaša kompanija će uživati u dodatnoj fleksibilnosti i povećanju produktivnosti. Evo nekoliko saveta koji će vas voditi u izboru skladišta za skladištenje koje odgovara vašim potrebama.

Na površini, svako skladište može da obezbedi isto: skladištenje. Ako vam je bukvalno potrebno samo mesto za skladištenje proizvoda, bilo koje skladište bi moglo da posluži. Činjenica je, međutim, da ste biznis. To znači da morate stalno da pomerate inventar. Vaše skladište treba da vam pomogne da postignete taj cilj.

Usluge upravljanja zalihama i distribucije su dve vredne stvari koje treba tražiti u svom skladištu. Ove usluge će vam pomoći da efikasnije pomerate zalihe. Poređenje dostupnosti i cene ovih usluga je neophodno kada birate između više skladišta. Potražite nekoga sa dokazanim iskustvom za dosledno pružanje ovih usluga klijentima.

Bez obzira koliko je dobro skladište, njegova lokacija je nešto što ne možete promeniti. Strateško lociranje vaših skladišta je pametan poslovni potez. Stoga, morate uzeti u obzir koliko je skladište blizu vašem najbližem proizvodnom objektu. Ako lokacija nije promišljena, to će vaše poslovanje mnogo koštati.

Svaki put kada se paleta otpremi ili izađe, lokacija skladišta će uticati na to koliko plaćate. Zauzvrat, to će uticati na vaš profit. Uvek pažljivo analizirajte lokaciju bilo kog skladišta koje razmatrate. Odaberite centralnu lokaciju koja ima smisla za vaše poslovanje.

Kao i za sve u svetu poslovanja, imate budžet kada su u pitanju usluge skladišta. Ovaj budžet će se verovatno promeniti prekovremeno kako vaše potrebe za skladištenjem rastu. Međutim, morate znati šta možete sebi priuštiti danas. Ovo će vam omogućiti da započnete sa skladištem koje zadovoljava vaše trenutne poslovne potrebe.

Mnoge kompanije precenjuju koliko im je prostora potrebno kada biraju skladište. U idealnom slučaju, vaša kompanija bi trebalo da sklopi ugovor o skladištu sa samo dovoljno prostora rezervisanog za vas. Ne bi trebalo da platite za mnogo viška prostora unapred.

Ako očekujete rast u vašoj kompaniji, skladište koje odaberete trebalo bi da ima spremnost i kapacitet da se poveća sa vama. Razgovarajte o tome kako će se troškovi menjati kako se potrebe vaše kompanije povećavaju. Ovo će vas zaštititi od iznenađujućih naknada na putu jer vaša kompanija zahteva više skladišnog prostora.

Mini skladista